Bebeklerde Egzama

Eğer bebeğiniz egzamaya yakalandıysa önerilerimize mutlaka kulak verin.
Egzama nedir ?
Egzama, deri de soyulmaya, kızarıklığa ve kaşıntıya sebep olan ajerlik hastalık türlerinden biridir. Vücudun her yerinde kendini gösteren egzama en çok ayak ve bacak dirsekleriyle, yüz bölgesinde kendini gösterir. Bebek dünyaya geldikten sonraki 3 aylık dönem ile 2 yaş arasında ortaya çıkan egzama çocuk büyüdükçe gelişir. Yapılan araştırmalar sonucunda çocukların yarısında 6 yaşına geldikten sonra egzamanın geçtiği gözlemlenmiştir. Diğer yarısında ise hastalık ergenlik çağına dek devam edebilmektedir. Ailesinde astım ve egzama gibi alerjik hastalıklar olan ailelerin çocuklarında egzama görülme ihtimali oldukça yüksektir.
Egzamanın belirtileri nelerdir ?
Egzamanın bilinen en büyük belirtisi yüzde ve dirsek kısımlarında kızarıklıkların, kuru bölgelerin olması ve bu bölgelerden duru halde bir sıvının sızmasıdır.
Egzamalı bebekler için tavsiyeler...
- Egzamalı bölgelerin duş sırasında sabun yerine bebek yağı ile yıkanması gerekir. Bebek yağının ardından o bölgeyi bol su ile durulamayı unutmayın.
- Kuru cilt egzamanın oluşması için ortam hazırlar. Bu yüzden duş sonrasında bebekler için özel olarak satılan nemlendiriciler kullanılmalıdır.
- Çocukların giysilerinde tercihinizi mutlaka pamuklulardan yana kullanın. Özellikle kış aylarında elbiselerinin altına pamuklu iç çamaşırları giydirin.
- Bebekler veya çocuklar egzamalı bölgeleri kaşımaktan zevk alırlar. Bu yüzden özellikle geceleri kaşımamaları için torba şeklinde satılan eldivenlerden giydirin ve tırnak bakımını aksatmayın.
- Egzamaya sebep olan alerjinin kaynağını araştırın. Giydiği giysiler veya yemiş olduğu herhangi bir yiyecek buna sebep olabilir. Üzüntünün egzamayı tetikleyeceğini unutmayın ve çocuğunuzu kaygılandıran şeylerden onu uzak tutun.
- Çocuğunuz vücuduna çok yayılmış ve ağır kaşıntılı bir egzama geçiriyorsa mutlaka bir hekime danışmanız gerekir.
Yorum eklenmemiş. İlk yorumu siz yazın...